In schijnwerpers bij EenVandaag - Digitale Nazorg

In schijnwerpers bij EenVandaag

Een crew van het actualiteitenprogramma EenVandaag (AVRO/TROS) is maandag 26 maart op bezoek geweest bij Digitale Nazorg in Haarlem. In de uitzending van 2 april zal aandacht worden besteed aan de digitale nalatenschap van mensen die overleden zijn en hoe Digitale Nazorg kan helpen die veilig te stellen en online accounts op te zeggen.

Sander en Jeanette van der Meer timmeren al vijf jaar aan de weg met het bedrijf Digitale Nazorg, dat de afgelopen jaren alleen maar maatschappelijk relevanter is geworden. Mensen hebben steeds meer digitale accounts en online data. Wat gebeurt daarmee als je overlijdt?

Sander van der Meer: ,,Er zit nu veel ‘in de cloud’ en niet meer op een apparaat zelf. Dat is moeilijker voor nabestaanden om bij te komen. Daarom zijn wij onlangs begonnen met een ‘opzegdienst’ voor elk abonnement, lidmaatschap of (online) account, i-Finish. Momenteel zijn veel mensen druk met hun ecologische voetafdruk op deze aarde, maar je digitale voetafdruk wil je ook niet achterlaten! Wij doen daarom met i-Finish mee aan de Final Footprint Challenge, een initiatief van Stichting Duurzaam Afscheid – opgericht door coöperatie DELA en Yarden Uitvaartorganisatie – en Stichting GreenLeave. Op 5 april is de finale, spannend!”

De digitale erfenis is een zeer actueel onderwerp, vandaar dat EenVandaag er meer over wilde weten en een bezoek bracht aan Digitale Nazorg. EenVandaag had veel aandacht voor het werk van Sander en Jeanette van der Meer met hun team en voor de opzegdienst
i-Finish. De uitzending van EenVandaag over digitale nalatenschap is op maandag 2 april om 18.15 uur op NPO1.

Diezelfde dag is Digitale Nazorg ook te gast in de radio-uitzending van Radio EenVandaag om vanaf 15:08 uur op Radio1.

© Contentbureau Corner, 2018

Share with friends