Zo download je je Facebook-archief (#HowTo) - Digitale Nazorg

Zo download je je Facebook-archief (#HowTo)

Facebook telt in Nederland een slordige 10 miljoen gebruikers. Volgens dit artikel heeft 76% van de Nederlanders een Facebook-profiel. “Contact onderhouden met vrienden, kennissen en oude bekenden is de belangrijkste reden voor het gebruik van sociale media. Foto’s delen en bekijken is daarna de belangrijkste reden.”

We kunnen het ons misschien nauwelijks voorstellen, maar stel dat Facebook van de ene op de andere dag niet meer zou bestaan? Met Hyves is het ook ooit gebeurd. Het zou dan wel fijn zijn als je je foto’s, gesprekken, vriendenlijst en overige data ergens zou kunnen backuppen. Dat kan, en dat is makkelijker dan je denkt!

fbarchieflogo

Stap 1: Ga naar je Facebook instellingen

Deze is simpel, klik op https://www.facebook.com/settings

Stap 2: Klik op ‘Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens’

fbarchief1

Stap 3: Klik op: ‘Mijn archief starten’

fbarchief2

Nadat je op de groene knop met “Mijn archief starten” hebt geklikt, moet je je wachtwoord voor Facebook invoeren. Dit is vanwege veiligheidsredenen.

Stap 4: Bevestig ‘Beginnen met mijn archief’

fbarchief3

Stap 5: Wacht op e-mail met downloadlink (je krijgt eerst nog een bevestiging van je aanvraag)

fbarchief4


Stap 6:
Download je Facebook-archief

Na een paar minuten ontvang je een e-mail met daarin een link om je archief te downloaden.

Wanneer je op de link klikt, word je doorgestuurd naar Facebook waar je op de groene knop ‘Archief downloaden’ kunt klikken. Om veiligheidsredenen moet je nogmaals je wachtwoord invoeren.

fbarchief5

Kies vervolgens een locatie (downloads, bureaublad of elders) waar je het ZIP-bestand wat je nu kunt gaan downloaden wilt plaatsen.

fbarchief6

Zodra je het ZIP-bestand binnen hebt ben je klaar. Wil je zien wat je hebt gedownload? Pak dan het ZIP-bestand uit en open het bestand index.htm. Je kunt nu naar hartelust offline grasduinen in je Facebook-archief!

fbarchief7

fbarchief9

Share with friends

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.